Maatschappelijke betrokkenheid

In 1997 reisde ons erelid Loek Struick af naar Gambia en kwam in contact met the Gambia Scout Band, hij werd gegerepen door de daar heersende problematiek v.w.b. de schaarste aan goederen en dan met name het gebrek aan instrumenten en uniformen  bij de band. Vanaf dat moment startte hij allerlei actie's in Nederland om m.n. deze goederen  te verzamelen en te verschepen naar Gambia voor deze en andere bands. Vanaf dat moment is dhr. Struick daar 2 maal per jaar om de goederen te verdelen en instructie te verzorgen bij de bands. FB Korpsen heeft door de jaren heen diverse malen niet meer in gebruik zijnde goederen mogen doneren.

Vanwege het opheffen van de marchingband activiteiten begin 2017 zijn de uniforem die vanaf 2014 in gebruik waren bij het korps gedoneerd aan the Gambia.

Na diverse pogingen de jeugdband nieuw leven in te blazen  middels uiteenlopende projecten, wordt besloten in 2017 de vereniging voorlopig inactief te maken.

In 2011 worden de complete uniformen van de JFB die vervangen zijn door een nieuwe look gedoneerd aan the Gambia.

 

 

In 2002 werden de door het volgen van een andere muziekstijl en daarbij gekozen andere uniformering de uniformen van de Federatieband, welke gedragen is in de periode van 1991-2000

FBK Agenda

Foutje... video-channel